Contribuie la menţinerea sănătăţii ficatului Susţine un nivel normal al lipidelor Ajută eliminarea pe cale renală Încă din Antichitate, grecii şi romanii atribuiau acestei plante o mare valoare, importanţa terapeutică a anghinarei apărând şi în scrierile lui Dioscoride. În medicina populară românească, infuzia de anghinare se foloseşte în principal pentru menţinerea bunei funcţionări a ficatului. Ingrediente: frunzele plantei Cynara scolymus L., fam. Asteraceae, care conţin cinarina, polifenoli, acid clorogenic, flavone, substanţe amare, săruri de potasiu şi magneziu, taninuri. EfectColeretic-colagog (stimulează secretia si eliminarea bilei), hepatoprotector; hipocolesterolemiant, stomahic (stimuleaza secretia sucurilor gastro-intestinale), hipoglicemiant, antiinflamator, febrifug, antialergic, diuretic, depurativ. Întrebuinţari principaleDiskinezie biliară, colecistită, steatoză hepatică, hepatită. Alte întrebuinţariDiabet zaharat, dislipidemie, ateroscleroză, constipaţie, dispepsie, anorexie, eruptii cutanate alergice. ContraindicaţiiÎn obstrucţia biliară, insuficienţa hepatocelulară gravă. PreparareSe prepară infuzie din 1 linguriţa planta maruntita la o cană cu apă. ÎntrebuinţareSe beau 2-3 căni cu ceai pe zi.
Va recomandam produsul CEAI ANGHINARE 50G vandut de la pretul de 4.66 RON.
Prezentare: cutie a 50 g
Categoria: Ceaiuri