Proprietăţi antioxidante. Suport pentru functionarea normala a ficatului si bilei. Contribuie la obtinerea confortului digestiv. Susţine rezistenţa organismului la stres. Medicii vechii Elade numeau rozmarinul planta sfântă, Libanotis, însă s-a păstrat denumirea dată de romani (ros = rouă, marinus = mare, deci cel umezit de roua mării). În evul mediu, acestă plantă foarte preţuită, era cultivată în grădini; tradiţia s-a păstrat şi în zilele noastre, rozmarinulfiind folosit atât ca plantă medicinală, cât şi ca plantă condimentară. Ingrediente: frunzele plantei Rosmarinus officinalis L. (Lamiaceae) conţin ulei volatil în care predomină camfenul, borneolul şi camforul, acid rosmarinic, flavone, triterpene, saponine, tanin, vitamina C. Efect: tonic-amar, coleretic, colagog, antiseptic, diuretic, antireumatismal, adaptogen, tonic nervos, aromatic. Întrebuinţări principale: – Uz intern: colici abdominale, dispepsii, balonări şi afecţiuni gastro-intestinale, anorexie, afecţiuni hepatice şi renale, reumatism, astenie, surmenaj fizic şi intelectual, tonifierea organismului; – Uz extern: reumatism, reconfortarea organismului. Contraindicaţii: sarcină. Preparare: – Uz intern: se prepară infuzie din 1 linguriţă frunze la o cană cu apă clocotită; – Uz extern: se prepară decoct din 1 lingură frunze la o cană cu apă. Întrebuinţare: – Uz intern: se beau 2 căni cu ceai pe zi; – Uz extern: se aplică comprese cu decoct. Prezentare: cutie a 50 g.
Va recomandam produsul CEAI DE FRUNZE DE ROZMARIN 50G FARES vandut de la pretul de 3.7 RON.
Proprietăţi antioxidante. Suport pentru functionarea normala a ficatului si bilei. Contribuie la obtinerea confortului digestiv. Susţine rezistenţa organismului la stres.
Categoria: Ceaiuri