ULEI DE PALMIER – multitudine de grasimi saturate Proprietăţile uleiului de palmier: -uleiul de palmier nu conţine colesterol, dar cu toate acestea datorită conţinutului de grăsimi saturate creşte atât colesterolul bun (HDL) cât şi pe cel rău (LDL); -conţinutul de beta-caroten are rol antioxidant ce contribuie la întărirea sistemului -imunitar, reduce afecţiunile oftamologice (cataractă, întăreşte vederea etc), previne afecţiunile cardiace şi cancerul, regenerează pielea şi menţine integritatea oaselor; -mulţumită vitaminei E, uleiul de palmier este o sursă de antioxidanţi care contribuie la neutralizarea radicalilor liberi; -consumat neprocesat termic, în stare pură reduce procesele inflamatorii şi protejează celula nervoasă; -nu este recomandat consumul uleiul de palmier în cadrul dietelor de slăbit, deoarece este un ulei bogat caloric, conţine 9 kcal pe gram; -are un punct de ardere foarte ridicat la 230°C, prin urmare nu se arde şi nu se descompune în substanţe toxice care pot deveni cancerigene pentru organism; -este un ulei care nu schimbă gustul şi mirosul mâncării şi nici nu preia gustul preparatelor, de aceea se poate refolosi; -nu face fum şi nu se înnegreşte; -este un ulei uşor digerabil; -rezistent la oxidare, se poate păstra timp îndelungat deoarece nu se râncezeşte; Despre uleiul de palmier: Palmierul este originar din vestul Africii, unde se cultivă pentru hrană, fibre vegetale şi în scop terapeutic. Uleiul de palmier se obţine prin zdrobirea părţii cărnoase a fructului de palmeir, care creşte pe un ciorchin într-un număr cuprins între 1000-3000 de fructe. Uleiul obţinut este un ulei vegetal saturat comestibil, de culoare portocalie-rosiatică datorită conţinutului bogat de beta-caroten. Ingrediente: -acid linoleic, -acid olei, -acid streatic, -acizi graşi Omega 3 şi 6, -beta-caroten un precursor al vitaminei A şi tocoferoli (vitamina E). Depozitare: La temperaturi sub 18°C se solidifică iar temperatura optimă recomandată pentru depozitare este de 24°C. Uleiul de palmier poate fi folosit la gătit, prăjit sau în prăjituri.
Va recomandam produsul ULEI DE PALMIER 500ML vandut de la pretul de 19.7 RON.
Recomandat pentru gatit, prajit sau in prajituri.
Categoria: Uleiuri si Otet