CEAI SUNATOARE VRAC 50G

Sunătoarea face parte din familia Hypericaceae, fiind o plantă erbacee, perenă, heliofilă, cu frunze ovat-eliptice şi flori galbene. Denumirea ştiinţifică a plantei Hypericum provine din hyper şi eikon, care în limba greacă înseamnă peste o apariţie, ceea ce face trimitere la protecţia împotriva spiritelor rele, demoniace. Hippocrate utiliza planta datorită acţiunii sale antiinflamatoare. În secolul al XIX-lea, sunătoarea se folosea în medicina tradiţională pentru tratarea ulcerului, isteriei şi al depresiilor. Se mai numeşte asunătoare, buruiană de năduf, floare de sunătoare, floare galbină, iarba-crucii, iarba-spaimei, sburătoare, şovârf galben, etc.   Contribuie la INTERN:- funcţionarea normală a sistemului digestiv, prin:     - protejarea mucoasei gastrice     - stimularea producerii şi eliminării de bilă     - susţinerea funcţiilor hepatice     - reducerea spasmelor care apar la nivelul tractului intestinal     - eliminarea tendinţei de evacuare rapidă a scaunului- reducerea stărilor psihice negative. EXTERN:- eliminarea disconfortului care apare la nivelul pielii şi cavităţii bucale- reducerea disconfortului care apare la nivelul venelor hemoroidale şi mucoasei anale.   Precautii REACŢII ADVERSE:pot apărea fotosensibilitate şi alergii cutanate.SUPRADOZARE:Intoxicaţia cu sunătoare poate produce fenomenul de hipericism, manifestat prin tulburări psihomotorii şi eriteme edematoase. Contraindicatii fotosensibilitate , alergie la sunătoare.   Administrare   INTERN:- pulbere – planta se macină fin cu o râşniţă electrică. Se ia o linguriţă rasă de 4 ori pe zi, pe stomacul gol. Pulberea se ţine sub limbă timp de 10-15 min., după care se înghite cu apă.- macerat la rece – se prepară dintr-o lingură cu plantă adăugată la 250 ml de apă, se menţine timp de 6-8 ore la temperatura camerei, apoi se strecoară şi se bea pe stomacul gol. Se administrează 3 căni cu macerat pe zi, cu 30 min. înainte de mese.- infuzie – se prepară dintr-o lingură cu plantă adăugată la 250 ml de apă clocotită, se menţine timp de 15 min. la temperatura camerei, apoi se strecoară şi se bea pe stomacul gol. Se administrează 3 căni cu infuzie pe zi, cu 30 min. înainte de mese. EXTERN:- pentru eliminarea disconfortului care apare la nivelul pielii se fac spălături locale sau se administrează sub formă de comprese cu macerat sau cu infuzie de plantă- pentru eliminarea disconfortului care apare la nivelul cavităţii bucale se fac spălături locale cu maceratul sau cu infuzia de plantă- pentru reducerea disconfortului care apare la nivelul venelor hemoroidale şi mucoasei anale se fac spălături locale sau băi de şezut de 3-4 ori pe zi cu infuzia sau cu maceratul obţinute din plantă.

Sunătoarea face parte din familia Hypericaceae, fiind o plantă erbacee, perenă, heliofilă, cu frunze ovat-eliptice şi flori galbene. Denumirea ştiinţifică a plantei Hypericum provine din hyper şi eikon, care în limba greacă înseamnă peste o apariţie, ceea ce face trimitere la protecţia împotriva spiritelor rele, demoniace. Hippocrate utiliza planta datorită acţiunii sale antiinflamatoare. În secolul al XIX-lea, sunătoarea se folosea în medicina tradiţională pentru tratarea ulcerului, isteriei şi al depresiilor. Se mai numeşte asunătoare, buruiană de năduf, floare de sunătoare, floare galbină, iarba-crucii, iarba-spaimei, sburătoare, şovârf galben, etc.   Contribuie la INTERN:- funcţionarea normală a sistemului digestiv, prin:     – protejarea mucoasei gastrice     – stimularea producerii şi eliminării de bilă     – susţinerea funcţiilor hepatice     – reducerea spasmelor care apar la nivelul tractului intestinal     – eliminarea tendinţei de evacuare rapidă a scaunului- reducerea stărilor psihice negative. EXTERN:- eliminarea disconfortului care apare la nivelul pielii şi cavităţii bucale- reducerea disconfortului care apare la nivelul venelor hemoroidale şi mucoasei anale.   Precautii REACŢII ADVERSE:pot apărea fotosensibilitate şi alergii cutanate.SUPRADOZARE:Intoxicaţia cu sunătoare poate produce fenomenul de hipericism, manifestat prin tulburări psihomotorii şi eriteme edematoase. Contraindicatii fotosensibilitate , alergie la sunătoare.   Administrare   INTERN:- pulbere – planta se macină fin cu o râşniţă electrică. Se ia o linguriţă rasă de 4 ori pe zi, pe stomacul gol. Pulberea se ţine sub limbă timp de 10-15 min., după care se înghite cu apă.- macerat la rece – se prepară dintr-o lingură cu plantă adăugată la 250 ml de apă, se menţine timp de 6-8 ore la temperatura camerei, apoi se strecoară şi se bea pe stomacul gol. Se administrează 3 căni cu macerat pe zi, cu 30 min. înainte de mese.- infuzie – se prepară dintr-o lingură cu plantă adăugată la 250 ml de apă clocotită, se menţine timp de 15 min. la temperatura camerei, apoi se strecoară şi se bea pe stomacul gol. Se administrează 3 căni cu infuzie pe zi, cu 30 min. înainte de mese. EXTERN:- pentru eliminarea disconfortului care apare la nivelul pielii se fac spălături locale sau se administrează sub formă de comprese cu macerat sau cu infuzie de plantă- pentru eliminarea disconfortului care apare la nivelul cavităţii bucale se fac spălături locale cu maceratul sau cu infuzia de plantă- pentru reducerea disconfortului care apare la nivelul venelor hemoroidale şi mucoasei anale se fac spălături locale sau băi de şezut de 3-4 ori pe zi cu infuzia sau cu maceratul obţinute din plantă.

Va recomandam produsul CEAI SUNATOARE VRAC 50G vandut de la pretul de 4.0 RON.

Prezentare: 50 g

CUMPARA

Categoria: Ceaiuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *